Hårförlängning är en av vårens trender i Uppsala

Hej på er alla fina följare

Jag ser på mitt jobb lite som att jag vore en konstnär, att fixa människors hår handlar ju om både färg och form och att skapa. Ni vet ju att jag jobbar som frisör i Uppsala och just nu är det väldigt populärt med hårförlängning. Det är roligt att se hur trender kommer och går och vilka som sen kommer igen några år senare. Sen finns det vissa som håller många år i rad och som kanske mer är beroende av säsong.

Det har blivit väldigt vanligt med hårförlängning och det är nog mycket tack vare att vi fått så fina och kvalitativa produkter. Det är klart att det är roligare att skaffa hårförlängning är håret är äkta och fint och i och med att det har blivit bättre kvalitet så håller det ju sig också fint längre. Sen behöver man ta hand om det ordentligt, använda bra produkter och borsta det med rätt typ av borste.

Andra saker man kan tänka på är att ha bra produkter som skyddar mot solen och mot värme om du plattar eller lockar det mycket. Men det är ju saker du ska göra även med ditt vanliga hår. Det är så roligt att jobba som frisör av så många anledningar. Dels har vi vissa stammisar som kanske allt som oftast väljer samma färger och samma frisyrer. Sen har vi vågade kunder som vill testa nytt varje gång de kommer in och som är väldigt orädda.

En annan grupp av kunder är de som söker någon form av förändring som ofta är förknippat med livet i övrigt, man vill ha en nystart och då vill man oftast också ha nytt hår. En ny frisyr eller ny färg som får vara en del av det nya kapitlet. Det är vanligt att många kvinnor vill klippa av sig en del av sitt hår efter att de varit med om ett uppbrott eller så och då de vill släppa taget om något gammalt. Det finns så mycket att roligt att berätta om detta yrke så jag får nog fortsätta en annan gång, annars blir det en hel novell. Ha nu en helt underbar dag!